Představení SHEN YUN | 15. - 16.3.2011 | Brno

 

 
Newyorský soubor Shen Yun Performing Arts přijede v rámci svého světového turné do České republiky a vystoupí ve dnech 15. a 16. března 2011 v Janáčkově divadle v Brně. Diváci budou mít opět příležitost vidět klasický čínský tanec v tom nejčistším a nejdokonalejším provedení.
 
Vystoupení Shen Yun zobrazuje tradiční čínskou kulturu v pravém slova smyslu. Je to studie půvabu, moudrosti a všech ctností, které se v čínské civilizaci tříbily po tisíce let. Umělci Shen Yun dnes tyto ušlechtilé tradice následují. Mají společný cíl - obnovit čínskou kulturu a vrátit jí její původní nádheru. Každý rok soubor uvede nové, velkolepé představení, kterým nás přenese ze spěchu moderního života k zážitku čistoty a nejvyššího půvabu.
 
„Je to představení, které skutečně probouzí a pozvedá duši.” — Stephen L. Norris, spoluzakladatel The Carlyle Group
 
V dávných, pradávných dobách se Čína nazývala Shen Zhou – Nebeská říše. Její vytříbené umění a kultura byly tak nádherné a plné života, že mohly být jen darem z nebes. Obyvatelé země se také snažili chovat podle vyššího měřítka, aby byli takového daru hodni. Shen Yun vám dnes tento dar přináší.
 
Společnost Shen Yun Performing Arts byla založena v New Yorku a je zcela nezávislá na čínském komunistickém režimu, který tradiční čínskou kulturu desítky let zneužíval a ničil. Představení, jako je Shen Yun, už dnes v Číně neuvidíte. Jeden zcestovalý Newyorčan poznamenal: „Viděl jsem Čínu na vlastní oči už dřív, ale na tomto představení poznala Čínu má duše.“
 
Shen Yun se dotkl srdce milionů lidí. „Několikrát jsem plakal,“ přiznal se jeden z diváků. „Viděl jsem sílu, čestnost a charakter a jsem za to vděčný.“ Představení zazářilo na nejprestižnějších světových scénách, od Royal Festival Hall v Londýně až po Kennedy Centre ve Washingtonu, D. C.
 
A kdo máte pocit, že je pro vás všechno čínské poněkud cizí, nebojte se. Představení čerpá z čínské kultury, ale hodnoty, které zobrazuje, patří celému lidstvu.
 
Rezervace a prodej vstupenek: Národní divadlo Brno – www.ndbrno.cz
tel.: 542 158 120 (Po-Pá 8:00 do 17:30)
 
Vystoupení probíhá 15. a 16.3.2011 od 19:00 do 21:30.
 
Více informací naleznete na www.purearts.cz a na stránkách www.shenyunperformingarts.org.
 
 
 

Reklama: